ETUSIVU YRITYKSET TOIMINTAYMPÄRISTÖ OSAAMISTA JA TUKEA RYHDY JÄRKIVIHREÄKSI OTA YHTEYTTÄ IN ENGLISH .

Envitech – Ympäristöosaamisen vahva keskittymä

Järkivihreällä Forssan seudulla ympäristöalan yritysten ja julkisten organisaatioiden yhteisö Envitech muodostaa yhden Euroopan monipuolisimmista ympäristöosaamisen keskittymistä. Forssan Envitech-alue on kasvanut nopeasti merkittäväksi materiaalivirtojen keskukseksi Pohjois-Euroopassa.

Forssa Envitechiin kuuluu yrityksiä sekä Envitech-alueella että varsinaisen fyysisen alueen ulkopuolelta. Forssan Envitech kokonaisuus muodostaa yhden monipuolisimmista ympäristöosaamisen keskittymistä Euroopassa, joka tarjoaa ympäristönhuollon ratkaisuja kierrätyksen, jätteiden käsittelyn, uusioraaka-aineiden, tutkimuksen, suunnittelun ja asiantuntemuksen muodossa. Envitechissä on käynnistetty useita kierrätystoimintoja ensimmäisenä Suomessa, Euroopassa ja jopa koko maailmassa.

Envitech-toimijat/alue on Suomen markkinajohtaja lasinkierrätyksessä ja sillä on merkittävä asema valtakunnallisesti muun muassa sähkö- ja elektroniikkaromun, pilaantuneen maan ja biojätteen käsittelyssä. Ympäristöteknologiaan, -konsultointiin ja -palveluihin liittyvä liiketoiminta on seudulla vahvassa kasvussa. Envitech-yhteisössä on mukana myös tutkimusta, koulutusta ja aluekehitystä toteuttavia organisaatioita.

Forssan seudun keskeinen sijainti, vahva perusinfrastruktuuri ja ympäristöalan yritysten ja organisaatioiden verkottuminen ovat kehittäneet Envitechin kilpailukykyä. Alueella toimii lähes 20 yritystä, jotka työllistävät noin 250 ympäristöalan ammattilaista.

Vihreiden yritysten toimintaa Forssan seudulla tukevat

  • toimiva infrastruktuuri
  • osaava asiantuntijaverkosto ja työvoima
  • vahva ympäristöalan yritysten yhteisö
  • uusiokäyttöön soveltuvan materiaalin saatavuus
  • alan koulutustarjonta
  • monipuoliset tukipalvelut ja yritystuet
  • oivallinen sijainti keskellä Etelä-Suomea vain tunnin päässä Helsingistä, Turusta ja Tampereelta.